Maxoffroad

Offroad in Maramures

Cursuri de pilotaj offroad

februarie 5th, 2012

Esti posesorul unei masini de teren pe care nu stii sa o folosesti?
Sunteti o companie care utilizeaza masini de teren si doriti ca angajatii sa cunoasca aceste masini si sa le utilizeze in mod corect?
Aceste cursuri se adreseaza atat persoanelor fizice cu diverse procupari (offroad, vanatoare, pescuit etc) dar si diverselor companii care utilizeaza in activitatea zilnica, masini de teren cum sunt companii de utilitati (telefonie, energie, apa, gaz etc), companii de prospectiuni geologice, companii de masuratori topografice, servicii de urgenta, servicii de paza si protectie, companii forestiere, ONG-uri sau alte organizatii de ajutor chiar si serviciilor cu caracter militar. 

Va propunem un curs teoretic si practic de a invata folosirea in conditii optime si sigure a unui autoturism sau autoutilitara de teren. Cursul contine prezentari ale masinilor 4×4 si a caracteristicilor specifice lor precum si prezentari practice in teren despre modul de conducere, de modul de abordare a diverselor obstacole, situatii specifice offroad-ului, utilizarea optiunilor si accesoriilor specifice ale masinii in functie de situatie.

Autoturismul de teren poate mult mai mult decat credeti. Va veti vedea capacitatile si limitele masinii dumneavoastra si veti invata lucruri pe care nu le gasiti in instructiunile de utilizare a vehicolului. Prin stapanirea lui corecta si prin invatarea condusului offroad, satisfactiile tale vor fi mult mai mari. La fel si siguranta ta dar si fiabilitatea masinii. Avantajele care decurg dintr-o exploatare corecta a unei masini de teren sunt: reducerea accidentelor si a vatamarilor personale, reducere distrugerilor provocate masinii adica reducerea costurilor de asigurare daca e cazul, castigul de timp prin eliminarea evenimentelor nedorite, o parcurgere placuta a traseelor propuse, etc…

Prezentarea cursului
Cursul se desfasoara pe durata a 3 zile, respectiv in weekend de vineri pana duminica.
Ziua 1.
Vineriora 8.30 – Intalnire la sediul Club4x4, Str. Vasile Lucaciu nr.2
9.00 – 10.30 – Curs teoretic – prezentarea unei masini de teren, marci, tipuri, caracteristici.
10.30 – 10.45 – Pauza de cafea
10.45 – 12.00 – Prezentare caracteristici tehnice, sisteme de tractiune 4×4, moduri de functionare, accesorii specifice.
12.00 – 12.20 – Deplasare in teren pentru demonstratiile practice
12.20 – 14.00 – Demonstratii practice in teren
14.00 – 15.00 – Pauza de masa
15.00 – 18.00 – Cursuri practice in teren

Sambata: ora 10.00 – Intalnire la sediul Club4x4
10.00 – 11.30 – Curs teoretic – accesorii si dispozitive specific e masinilor de teren si utilizarea acestora. Sfaturi pertinente legate de eventualele modificari pe care le puteti aduce masinilor pentru a le modifica dupa necesitatile voastre.
11.30 – 12.00 – Pauza de cafea si deplasare spre locul pentru demonstratii practice
12.00 – 14.00 – Demonstratii practice in teren
14.00 – 15.00 – Pauza de masa
15.00 – 18.00 – Deplasare in teren, demonstratii practice, modalitati de conducere in conditii dificile de teren si modalitati de abordare corecta a unor obstacole, lectii de utilizare a troliului si a altor accesorii specifice.

Duminica: ora 10.00 – Intalnire la sediul Club4x4 si pornirea pe un traseu turistic cu demonstratii practice pentru tot ce s-a studiat. Vom desfasura o tura de agrement, cu servirea mesei in natura si cu vizitarea unor locatii foarte placute dar si cu aplicarea celor invatate. Traseul va fi intre 60 si 180 de km in functie de categoria de autovehicule, de condtitiile meteo si de experienta participantilor.

Noi asiguram materialele de studiu teoretic, sala de studiu, cafea, suc, apa minerala, fursecuri in timpul pauzelor, mesele de pranz (meniu complet fara bauturi incluse) si o masa rustica in cadrul traseului de duminica. Nu sunt incluse micul dejun si cina.
Fiecare cursant face deplasarea cu masina proprie sau poate opta pentru instruire in masinile noastre.
Numarul minim de cursanti  necesar pentru un curs este de 3 persoane.

Pretul unui curs complet este de 160 de euro/persoana.
Pentru cei interesati de cazare, aceasta se poate asigura in pensiune de 3 stele in Baia Mare cu 75 de lei/persoana/zi cu mic dejun inclus sau se poate alege orice locatie dorita din Baia Mare sau imprejurimi dupa necesitatile fiecaruia.

Pentru cei care vin din alte localitati cu trenul sau avionul, asiguram transferul gratuit de la gara/aeroport la locatia de cazare.
Pentru caei care doresc sa vina in regim de campare, asiguram locul pentru cort si/sau masina cu acces la electricitate, apa si toaleta.

Exista posibilitatea, la cerere, de a desfasura aceste cursuri si in timpul saptamanii.

Pentru informatii suplimentare sau programari, sunati la tel: 0262-218833, 0722-744332 sau trimiteti email la office@club4x4.ro.